שאלות ותשובות

1. מה זה יון?

יון הוא אטום או מולקולה בעלת מטען חשמלי חיובי או שלילי המרחף באוויר. היונים מנקים את האוויר והם נוצרים בטבע כל הזמן כתוצאה מאנרגיה שמופקת במפלי מים, בגלי הים או בקרני השמש. טכנולוגיית NPBI למעשה מחקה את התהליך שמתרחש בטבע ומייצרת יונים שמנקים את האוויר במבנים וחללים סגורים. 

2. איך פועלת טכנולוגיית ®GPS NPBI?

מערכות GPS מטהרות את האוויר בצורה בטוחה ונקייה בתוך מבנים, חללי עבודה, משרדים, מוסדות חינוך, בתי חולים, מטוסים ועוד. טכנולוגית ®NPBI (המוגנת בפטנט) משתמשת בזרם האוויר של מערכת המיזוג, המערכת מייצרת ריכוז גבוה מאוד של יונים שלילים וחיוביים המתפזרים בחלל ושומרים על אוויר מטוהר ונקי באופן רציף וקבוע.

איך היונים מנקים את האוויר?
הפחתת חלקיקים – היונים נצמדים לחלקיקים מיקרונים המרחפים באוויר ומגדילים את נפחם וגורמים להם לשקוע או להעיצר בפילטרים. כולל טיפול גם בננו חלקיקים הקטנים מ 0.3 מקרון.
נטרול פתגונים – היונים מפרקים את מעטפת החלבון של של פתוגניים ווירוסים (דוגמת COVID-19) ומנטרלים אותם.
טיפול בחומרים נדיפים – היונים מפרקים גם מולקולות גז והופכים אותם לתרכובות לא מזיקות כמו מים או חמצן.

3. האם טכנולוגיית ®NPBI יכולה לפגוע בבני אדם (עור, ריאות או כל רקמה אחרת)?

לא, טכנולוגיית ®NPBI היא ידידותית ובטוחה לשימוש גם לאדם וגם לסביבה.
בניגוד לטכנולוגיות יוניזציה אחרות בטכנולוגיית ®NPBI נוצרים יונים ללא פליטה של גז אוזון או תוצרי לוואי רדיקלים כגון ROS (Radical Oxygen Species) כפי שמאושר בתקן UL2998. 

חשוב לדעת, יונים אינם פוגעים במערכות רב תאיות אלא רק ביצורים חד תאיים. בדומה למחטא ידיים שמחסל את הפתוגניים אשר על העור אך אינו פוגע בעור עצמו. 

4. האם טכנולוגיית ®NPBI יכולה לעזור כנגד פתוגניים הנישאים באוויר ?

כן, בהחלט! פתוגניים חייבים גוף מסוים שיישא אותם באוויר כמו טיפת רוק (רסס טיפתי), חלקיקים מיקרונים, או חלקיקי אבק. מעבר לכך שמפגש ישיר של יונים עם הפתוגניים מפרק ומנטרל אותם, טכנולוגיית NPBI מסייעת גם להפחית משמעותית את כמות החלקיקים באוויר שעליהם נישאים הפתוגניים. כך למעשה המערכת פועלת גם כנגד הפתוגניים וגם כנגד החלקיקים הנושאים אותם באוויר. 

5. האם טכנולוגיית ®NPBI יכולה לעזור בטיהור משטחים מפתוגניים ?

כן, טכנולוגיית NPBI מייצרת יונים הנמשכים למולקולות בעלי אטומי מימן ולכן הם נמשכים גם לחיידקים, ווירוסים וכדומה. כאשר היונים פוגעים במשטח שבו נמצאים הפתוגניים הם פועלים באותה צורה בדיוק כאילו פגשו אותם באוויר – היונים מפרקים את מעטפת החלבון של הפתוגניים ומנטרלים אותם.

6. האם טכנולוגיית ®NPBI גורמת לפליטת גז אוזון (O₃) ?

https://cleanair.shgoren.co.il/wp-content/uploads/2020/08/UL-Zero-Ozone-Emissions.png לא, כפי שמאושר בתקן UL2998 בטכנולוגיית ®NPBI אין פליטה של גז אוזון. 
מהו גז אוזון? גז האוזון הינו גז טבעי, אך בריכוזים גבוהים הוא גורם נזק לאיכות הסביבה ופוגע בבריאות במידה ומצוי בסביבת בני-אדם. רוב מערכות טיהור האוויר גורמות לפליטת אוזון בתהליך הטיהור. אחד הדברים המרכזיים שמייחדים את טכנולוגיית NPBI מפתרונות דומים הוא בכך שאינה פולטת גז אוזון כחלק מתהליך הטיהור.

 

7. מה ההבדלים בין טכנולוגיית ®NPBI ובין טכנולוגיות טיהור המבוססות על קרינת UV ?

טכנולוגיית ®NPBI יעילה מאוד בשמירת ניקיון הסליל ומשם דרך כל צנרת המיזוג ועד החדרים עצמם. המערכת מפחיתה בצורה משמעותית את כמות הפתוגניים, החלקיקים באוויר והיא מנטרלת תרכובות אורגניות נדיפות.

מערכות מבוססות UV מוגבלות לטווח הקרינה שהן מייצרות ובהתאם יכולות להיות יעילות במקומות נקודתיים כמו שמירה על ניקיון הסליל אך אינן מסייעות בטיהור האוויר מעבר לכך.

8. איזו מערכת מתאימה לי?

בשיחה עם נציג שלנו נברר את גודל יחידת המיזוג במבנה ואת הצרכים הייחודים שלכם ונתאים עבורכם את המערכת הטובה ביותר. לפרטים נוספים הקליקו כאן ומלאו את הפרטים, נציגינו יחזור אליכם בהקדם. 

9. האם המערכת חסכונית באנרגיה?

כן, שימוש במערכת טיהור אוויר של GPS מאפשרת התייעלות אנרגטית וחסכון כספי.
השיפור באיכות האוויר מאפשר להפחית את הצורך בהזרמת אוויר חיצוני לתוך המבנה. הפחתת השימוש באוויר חיצוני מאפשר צמצום של נפח הקירור או החימום הנדרש ממערכת האוורור, שמירה על ניקיון הסוללות, הקטנת עלויות התחזוקה והגדלת האפקטיביות של מערכות המיזוג. לפרטים נוספים לחצו כאן >>